Felderítő búvárok fésülték át a tarcali bányatavat

Megosztás

Az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárai helyi civilekkel összefogva gyűjtötték össze a tarcali bányatóban felhalmozódott szemetet. Az eseményt látványos bemutatóval fűszerezték a felderítők.

Immáron 3. alkalommal találkozott a különleges felderítőezred, a tarcali polgármesteri hivatal, a Karsztvíz Búvár és Barlangász SE a népszerű tarcali bányatónál azzal a céllal, hogy megszabadítsák a vizet és medrét a lerakódott hulladéktól.

A környezetvédelmi szempontból is jelentős esemény gyakorlásnak sem utolsó. Barta István őrnagy, az ezred megbízott törzsfőnöke elmondta, hogy egy bányató mélyebb, hidegebb és a medre is változatosabb, mint más élő vizeké, éppen ezért jelent kihívást a búvárok számára.

A látogatók megtekinthették és kézbe vehették a különböző felderítő eszközöket és fegyvereket, lézeres lövészeten is felmérhették képességeiket, de látványos bemutatót is megnézhettek az alakulat búvárai részvételével.

A rendezvényen megjelent Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, Butta László Tarcal község polgármestere pedig köszönetet mondott a felderítőknek a környezetvédelem érdekében végzett kiemelkedő tevékenységükért és kifejezte nagyrabecsülését a példás együttműködésért, melyet a jövőben is támogatni fog.

Fotók: MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek